ZDKOŠ "Vladimir Nazor" Zenica proslavila 65. rođendan: Posljednjih pet godina u školu...

OŠ “Vladimir Nazor” Zenica proslavila 65. rođendan: Posljednjih pet godina u školu uloženo jedan milion maraka

OŠ “Vladimir Nazor” Zenica prigodnim programom proslavila je 65. rođendan, a svečanosti je prisustvovala delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, koju je predvodio premijer Nezir Pivić.

OŠ “Vladimir Nazor” pohađa oko 600 učenika u centralnoj školi na Mokušnicama i PŠ “Luke”, a naškolskim zgrada su posljednjih nekoliko godina realizovana ulaganja u visini od jedan milion maraka, čime su značajno poboljšani uslovi za izvođenje nastave i boravak u školi.

Uputivši čestitke učenicima i nastavnicima, premijer Pivić je istakao da je Vlada opredjeljena da pomaže mladima, pruža različite vrste podsticaja i ulaže u obrazovanje, ali i da vodi brigu o materijalnom položaju prosvjetnih radnika.

– Odmah na početku mandata mi smo se odlučili da priznamo i vrednujemo rad zaposlenika u obrazovanju, tako da smo odmah povećali plate zaposlenih za 15 posto. I dalje ćemo raditi na tome, kako bi plate pratile rast troškova života – rekao je premijer Pivić.

Posebno se zahvalio ranijem ministru obrazovanja Spahiji Kozliću u čijem mandatu je napravljen najveći iskorak kod ulaganja u školsku infrastrukturu.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija rekao je da je resorno ministarstvo nastavilo ulaganja i ove godine, tako da je za rekonstrukciju krova u PŠ “Luke” odobrilo 150.000 KM.

Press služba ZDK


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE