ZDKOdržana sjednica Skupštine ZDK, prihvaćen Nacrt zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Održana sjednica Skupštine ZDK, prihvaćen Nacrt zakona o ugostiteljskoj djelatnosti

Skupština Zeničko dobojskog kantona je na današnjoj sjednici prihvatila Nacrt zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, koji je upućen u javnu raspravu u trajanju od 45 dana. Ovaj Zakon između ostalog tretira kategorizaciju objekata, hotela i restorana u domenu nadležnosti kantonalnog nivoa.

Kako je obrazložio ministar privrede, Zvonimir Anđelić, ugostiteljska djelatnost regulisana je i federalnim zakonom.
Na Skupštini je vođena rasprava i o Prijedlogu Zakona o kantonalnim ministarstvima i drugim tijelima kantonalne uprave. Ministar pravosuđa i uprave, Mirnes Bašić podsjeća da se ukazala potreba za izmjenama ovog Zakona koji je u osnovnom obliku donesen još daleke 2004. godine.

Prema Prijedlogu Odluke o proglašenju Dana civilnih žrtava rata ZDK, određen je datum 29. oktobar. U dnevnom redu su bile i dvije Inicijative koje se odnose na proširenje obima prava branilačke populacije, te dvije Informacije, o nevladinom sektoru, te o regionalnim cestama. Resorni ministar, Fahrudin Brkić potvrđuje da je stanje cesta loše, među ostalim i kao posljedica elementarnih nepogoda.

-Za značajnije poboljšanje stanja,jedna od varijanti je kreditno zaduženje, kako bi imali bolje ceste,dodao je ministar Brkić. Sjednici Skupštine ZDK, zbog drugih, ranije preuzetih obaveza, nisu  prisustvovali premijer i nekoliko ministara.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE