BiHZvizdić: Bošnjaci su bili i jesu autohtoni evropski i temeljni bh. narod

Zvizdić: Bošnjaci su bili i jesu autohtoni evropski i temeljni bh. narod

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Paralamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić smatra da postoji neka psihopatološka nit u zločinačkim željama i genocidnim namjerama onih koji mrze komšije Bošnjake – muslimane, ali i historijska i ljudska pravda u njihovim porazima i završecima na smetljištu civilizacije i historije.

– Razmišljanje slično Dodikovom – da muslimani – Bošnjaci ne trebaju nikako biti živi niti živjeti na teritoriji BiH, Sandžaka i Balkana, ili da ih treba zatvoriti u geto na ograničenoj teritoriji su imali i Garašanin, i Stojan Protić i Milan Srškić, i Cvetković&Maček, i Stevan Moljević&Draža Mihailović, i Nedić&Ljotić, i Milošević, i ratni zločinci Karadžić i Mladić, i čitava bulumenta antibosanskih, antibošnjačkih i islamofobnih likova koji su završili na smetljištu historije i civilizacije. Dakle, ko god ima zrno pameti i zna bilo šta iz historije, zna da će i današnji zagovornici žigosanja Bošnjaka i novog etničkog čišćenja i genocida na prostoru BiH i Zapadnog Balkana završiti na tamnoj strani civilizacije kao egzemplari šovizma, rasizma i radikalnog nacionalizma – ističe Zvizdić u objavi na Facebooku.

Bošnjaci, dodaje Zvizdić, su bili i jesu autohtoni evropski i temeljni bosanskohercegovački narod sa svojim jezikom i sa sopstvenim duhovnim, kulturnim i državotvornim identitetom, koji već stoljećima živi na 100 posto teritorije BiH zajedno sa svojim civiliziranim komšijama koji nisu pročetnički i antibošnjački orijentisani.

– I živjeće i dalje na teritoriji čitave Bosne i Hercegovine, u čitavom regionu i diljem svijeta sve do kraja vremena, bez obzira na izjave i namjere raznih dodika – poručio je Zvizdić u objavi na Facebooku.

Visoko.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE