ZDKZDK revakcinisao prvu grupu novinara i odao im priznanje za rad u...

ZDK revakcinisao prvu grupu novinara i odao im priznanje za rad u pandemiji

Krizni štab Ministarstva zdravstva Vlade ZDK, za razliku od većine drugih kantona, uvrstio je, na inicijativu Društva novinara BiH i Udruženja BH novinari, novinare i medijske radnike s područja tog kantona u četvrtu prioritetnu grupu za vakcinaciju, u kojoj su zaposlenici „službi od interesa za javnost“

Zaposlenici instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica izvršili su danas revakcinaciju prve grupe novinara i medijskih radnika iz Zeničko-dobojskog kantona, koji su prvom dozom vakcine protiv koronavirusa proizvođača Pfizer vakcinisani 19. maja ove godine.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Vlade ZDK, za razliku od većine drugih kantona, uvrstio je, na inicijativu Društva novinara BiH i Udruženja BH novinari, novinare i medijske radnike s područja tog kantona u četvrtu prioritetnu grupu za vakcinaciju, u kojoj su zaposlenici „službi od interesa za javnost“.

– Mislim da je ZDK prvi kanton koji je izvršio revakcinaciju novinara, odnosno završio vakcinaciju. Možda da, i ovom prilikom, iskažemo zahvalnost Kriznom štabu Ministarstva zdravstva ZDK i Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Oni su prepoznali značaj vakcinisanja medijskih radnika i stavili ih, ipak, u prioritetnu grupu za vakcinisanje- napomenula je članica Upravnog odbora BH novinari iz Zenice, novinarka BH Radija Velida Kulenović.

Zdravstvene vlasti tog kantona, podvlači Kulenović, na ovaj su način „pokazale odgovornost i ozbiljnost“.

– Iskazali su, jednim dijelom, i poštovanje prema ovoj profesiji, s obzirom da smo i mi izuzetno ugroženi te da je jedan broj medijskih radnika izgubio život.

Mi smo, tokom pandemije, ipak, svakodnevno bili na terenu, a naš posao zahtijeva stalne kontakte s ljudima. Mislim da ćemo, na ovaj način, zaštititi sebe i članove svoje porodice, ali i druge – ističe Kulenović.

I član Upravnog odbora Društva novinara BiH Mirza Dajić zahvalio se Zeničko-dobojskom kantonu na vakcinaciji medijskih radnika, naglasivši kako je cilj Društva da i drugi dijelovi BiH slijede ovaj primjer.

Druga grupa novinara i medijskih radnika, koji su prvu dozu vakcine primili 26. maja, predviđeni su za revakcinaciju u srijedu, 16. juna. ZDK je osigurao vakcine za oko 130 novinara i medijskih radnika.

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE