SportNogometKosovski novinar provocirao navijače Srbije

Kosovski novinar provocirao navijače Srbije

Utakmici Srbije i Engleske koja se se sinoć odigrala u Gelsenkirchenu prisustvovao je i kosovski novinar Arlind Sadiku. Na kraju je Gordi Albion slavio sa 1:0, a Sadiku je iskoristio priliku da dodatno isprovocira navijače Srbije.

Sadiku se tokom izvještavanja sa utakmice nalazio ispred tribine sa navijačima Srbije i tom prilikom je odlučio da ih isprovocira.

Teško je zaključiti da li su navijači reprezentacije Srbije prepoznali Sadikua i upućivali mu uvrede, ali Sadiku je u jednom trenutku odlučio okrenuti se prema njima i pokazati simbol ‘Velike Albanije‘ što su njegovi sunarodnici pohvalili na društvenim mrežama.

Ono što se može primijetiti jeste da su prema Sadikuu letjeli određeni predmeti sa tribina, ali nijedan ga nije pogodio.

Također, Sadiku je snimio navijače Srbije kako tokom utakmice skandiraju: “Kosovo je Srbija” i “Kosovo srce Srbije”.
(https://dai.ly/x90fzng)

S druge strane, glasnogovornik Nogometog saveza Srbije Milan Vuković poslao je prosvjednu notu UEFA-i sa zahtjevom da se novinar kazni, kao i medijska kuća koju predstavlja.

“Nakon utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izvješća i naišao sam na ovo. Zahtijevam hitnu reakciju s vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvrijedio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čovjeku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što prije. Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tako može nazvati, koji je akreditiran od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mail”, poručio je Milan Vuković UEFA-i.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE