Zahvaljujući podršci Gradske uprave Streljački klub „Visoko“ bogatiji za vrijednu opremu

473

 

Gradska uprava Visoko na čelu sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem nastavlja s kontinuiranom podrškom sportskim kolektivima. Danas je gradonačelnik sa saradnicima posjetio Streljački klub „Visoko“ gdje je upriličena i mala svečanost, a povod je nabavka vrijedne opreme.

– Danas smo prisustvovali prezentaciji vrijedne opreme, puške i pištolja i ovo danas je prava mala svečanost za ovaj klub, jer su se modernizovali, a prema informacijama koje smo dobili, posljednju opremu su kupili sada već daleke 2006.godine. To pokazuje da je naš doprinos došao u pravom trenutku i realizovan je na pravi način, i sretan sam što imamo još jednu lijepu, pozitivnu priču u našem gradu. Ranije smo najavili da ćemo sve ligaške sportove pokušati da sufinansiramo na određeni način kako bismo osigurali kontinuitet u podršci razvoju sporta u Visokom. Danas smo u ovom klubu svjedočili i pozitivnim sportskim, ali i organizacionim rezultatima, jer da bi sport bio uspješan potrebno je da ima sportske radnike koji žive taj sport, a ovdje smo vidjeli ljude koji troše svoja finansijska sredstva i vrijeme da bi napravili rezultat, tako da sam sretan i kao gradonačelnik i kao čovjek što smo dali doprinos napretku ovog sporta i kolektiva u našem gradu. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.

Streljački klub „Visoko“ okuplja veliki broj članova, a takmiče se u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Streljaštvo je u našem gradu prisutno preko 100 godina, a ovaj klub je dao veliki broj reprezentativaca. U posljednje vrijeme nije bilo značajne podrške, a samim tim ni značajnih ulaganja koja su potrebna za ovaj sport.

– Po Javnom pozivu nam je odobreno 7.000 KM i ta sredstva smo, pored ušteđenih sredstava koja smo imali, usmjerili na kupovinu nove puške i pištolja čija je vrijednost skoro 12.000 KM. Ova oprema nam jako mnogo znači jer je zadnja puška kupljena 2006.godine. Imamo uspješne sportiste, posebno mlade članove, takmičimo se u najvišem rangu i ovo je zaista velika podrška, na kojoj se zahvaljujemo i nadamo se i u budućnosti još boljoj saradnji. – rekao je predsjednik UO SK „Visoko“, Samir Užičanin.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.