Visočanin Gregor Jurišić proglašen studentom generacije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra” u Sarajevu je održana 13. po redu Svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu.

Svi svršeni studenti prvog, drugog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, njih 5.578 dobili su diplome.

Osim dodjele diploma, uručena su i priznanja najboljim studentima Univerziteta u Sarajevu. Priznanje zlatna značka (prosjek ocjena iznad 9,5) u prvom ciklusu studija dobilo je 36 diplomanata, u drugom 25 magistranata, a u integriranom ciklusu studija jedan. Srebrnu značku (prosjek ocjena iznad devet) dobilo 69 studenata prvog ciklusa, 33 drugog i jedan integriranog.

Visočanin Gregor Jurišić proglašen je studentom generacije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, s prosjekom ocjena 9,69  jedini je dobitnik Zlatne značke s ovog fakulteta.

Univerzitet u Sarajevu osnovan je 2. decembra 1949. godine, a do danas je promovisano preko 160.000 diplomata, preko 18.000 magistranata i preko 3.000 doktora nauka.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.