NaslovnicaLokalne TemeU četvrtak u ...

U četvrtak u Visokom zanimljiv multimedijalni performans

U četvrtak, 23. septembra sa početkom u 19 sati, Gradska biblioteka Visoko organizuje zanimljiv događaj, a u pitanju je ekskluzivno gostovanje odnosno multimedijalni performans prof. dr. Kasima Tatića. Ovaj događaj će biti održan u Kulturnom centru Altindag-Visoko, a treba istaći da je prof. dr. Kasim Tatić profesor na Ekonomskom fakultetu na čija predavanja dolaze čak i oni koji s ekonomijom nemaju nikakvog dodira.

Naime, Tatić je imao samo 16 godina kada je upisao fakultet i nazivali su ga „čudo od djeteta“, jer je u toku jedne školske godine završavao dva razreda srednje škole. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1984. godine. Za postignute rezultate u toku studija nagrađen je Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu. Kao najbolji student generacije, postdiplomski studij završio je 1991. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a doktorirao 2000. godine na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Godinama je Kasim Tatić omiljeni profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu i za njegova predavanja na predmetu Mikroekonomija traži se stolica više.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.