Lokalne TemePozitivno Visoko(VIDEO) Visočanin Tarik Frljak - "Renault 4" i ispunjenje dječijeg sna

(VIDEO) Visočanin Tarik Frljak – “Renault 4” i ispunjenje dječijeg sna

Iako ga je život uvijek “gurao” u neke druge pravce ili djelatnosti, Visočanin Tarik Frljak nikada nije odustajao od ljubavi prema automobilama, posebno prema “Renault 4”. Još prije rata, njegova porodica je imala jedan takav automobil, a Tarik je maštao da će i on jednoga data voziti isti taj model. Život je pisao neke druge priče, no on nije odustajao od svog sna. Prije nešto više od godinu dana u Travniku je kupio Renault 4 iz 1977. godine i od tada kreće veoma zanimljiva priča o kompletnoj restauraciji tog automobila, koji danas, kako Tarik kaže, izgleda kao da je 2024. godište.

U razgovoru sa Tarikom dotakli smo se mnogih tema, od početaka kada je vožnja u pitanju, školovanja kada nije bilo automehaničarske škole, putevima ka ispunjenju sna, kupovini ovog automobila, nabavci dijelova pa sve do registracije i želje da se sa potpuno restauriranim automobilom krene na turneju po BiH. Zato vam predlažemo da pogledate intervju koji smo napravili sa Tarikom u njegovoj garaži u Visokom.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE