Lokalne TemeNegativno Visoko(VIDEO) Stvara li se moguća divlja deponija u naselju Prijeko?

(VIDEO) Stvara li se moguća divlja deponija u naselju Prijeko?

Stanovnici visočkog naselja Prijeko, posebno oni koji žive u blizini nekadašnjeg Mirića mlina, javnosti su željeli ukazati na problem koji bi mogao eskalirati dolaskom toplijeg vremena. Naime, nedavnim radovima na zaštiti obale došlo je do zatvaranja rukavca, odnosno vodenog prolaza na rijeci Fojnici, čime se na tom mjestu počela stvarati divlja deponija. Uz sve to, nedavno povećanje vodostaja donijelo je dodatne količine granja i smeća, koje je na kraju i ostalo zaglavljeno na tom mjestu.

Stanovnici Prijekog se plaše da bi ova deponija mogla rasti u narednom periodu te bi prije dolaska ljetnih mjeseci trebalo što prije da se ovaj problem riješi. Realno, za to je potreban recimo jedan bager, koji bi uklonio nakupljeno smeće i granje iz tog rukavca i jednostavno ponovo oslobodio tok rijeke Fojnice tim putem.

U suprotnom, stvara se baruština, smeće se nagomilava, a rastom temperature rasti će i opasnost od širenja zaraznih bolesti. Zbog toga bi trebalo reagovati na vrijeme, poručili su stanovnici visočkog naselja.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE