(VIDEO) Sjajan nastup Visočanke Sare Bečarević na Svjetskom prvenstvu u Sofiji!

Veličanstven nastup na 39. Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje se održava u Sofiji (Bugarska) imala je mlada Visočanka Sara Bečarević. Ona je nastupila u revijalnom dijelu programa i kako su naveli na oficijelnoj stranici Bugarske federacije u ritmičkoj gimnastici, Sara je tom prilikom pokazala svima šta znači snažna volja i nesalomljiva vjera.

“Nastup sjajne djevojke iz Bosne i Hercegovine, Sare Bečarević, djevojke sa invaliditetom koja se rodila bez donjeg dijela ruke, koja je pokazala šta zaista značiti voljeti ono što radiš i kako stalno pobjeđivati svaku prepreku ukoliko želiš doći do cilja. Sara je sanjala da postane ritmička gimnastičarka otkako se rodila. I ništa je nije moglo zaustaviti od ostvarivanja njenih želja. Dobila je čestitke od cijele dvorane, zagrljaj od predsjednika FIG-a Morinari Vatanabea, predsjednika FIG-a za ritmičku gimnastiku Noha Abu Shabana, kao i ambasadora Svjetskoj prvenstva Nevyane Vladinove te je dobila specijalni poklon i predivnu “Bugarsku ružu” – simbol Bugarske. Čestitamo, slatka djevojčice. Ostvarila si svoje snove zbog toga što nisi prestala sanjati i neprestano radila na tome. Kako kažu ‘mnogi od nas ne ostvare svoje snove zbog straha”, ali ti si hrabra i pokazala si šta znači snažna volja i nesalomljiva vjera”, naveli su iz organizatori.

“San se ostvario. Nakon dugog perioda, moj san je ostvaren. Zahtijevalo je tako mnogo napora, rada i strpljenja da bi se postigao ovakav uspjeh. Zaista sam veoma uživala u svom nastupu, opustila sam se i uživala. Drago mi je da sam dokazala da se sve može postići, čak i sa nedostacima”, poručila je Sara Bečarević.

U nastavku pogledajte nastup mlade visočke heroine.

https://youtu.be/RevgpJHeuVY

Visoko.co.ba/Neven K

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.