SvijetEvropaMetsola uputila dobrodošlicu Rumuniji i Bugarskoj u šengenski prostor

Metsola uputila dobrodošlicu Rumuniji i Bugarskoj u šengenski prostor

Predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola uputila je danas dobrodošlicu Rumuniji i Bugarskoj u šengenski prostor.

– Danas je historijski dan za narod Rumunije i Bugarske i za sve Evropljane. Nastavimo da se približavamo za ujedinjenu, sigurniju i sigurniju Evropu – napisala je Metsola na X-u, bivšem Twitteru.

Putnici sada mogu da se kreću između dvije istočnoevropske zemlje i ostatka EU bez potrebe za prolaskom vizne i pasoške kontrole kada putuju morem ili zrakom. Međutim, zbog veta Austrije, kopnene rute nisu uključene zbog straha da bi to omogućilo migrantima koji nisu iz EU da lakše uđu u druge zemlje EU.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE