(VIDEO) SDA Visoko: Onaj osjećaj kad se hvališ, a predsjednik Erdogan te poslao po ćevape

 

Putem društvenih mreža saznali smo da je naša gradonačelnica, o trošku građana Visokog, bila na još jednom izletu u Turskoj sa svojom svitom. Destinacija je bila grad Kahramanmaras gdje se obilježavala stogodišnjica od oslobođenja ovog grada od francuske okupacije.

Naravno, cilj naše gradonačelnice nije bio podrška ovom događaju, nego je, po ustaljenoj praksi u zadnje vrijeme, osnovni razlog odlaska na ovu manifestaciju bilo saznaje da će tu biti i predsjednik Turske i ujedno predsjednik “AK Partije” Redžep Tajip Erdogan. Htjela je gradonačelnica iskoristiti priliku i napraviti s predsjednikom Erdoganom koju fotografiju i video, kako bi se građanima Visokog poslala lažna poruka da Amra Babić još uvijek uživa podršku prvog čovjeka Turske.

Članovi njene svite bili su dobro raspoređeni kako bi uhvatili trenutak kada predsjednik Erdogan ulazi u salu i pozdravlja se sa prisutnima. Kao što se može vidjeti na snimku, Amra Babić je bila u drugom redu sa trećerazrednim likovima i u momentu kada Erdogan dolazi blizu ona se provlači u prvi red i sa osmijehom pruža ruku prema turskom predsjedniku. Ali, zatim slijedi šok za Amru Babić. Erdogan okreće glavu od nje i ne pozdravlja je, nego maše rukom masi koja je bila na tribinama.

Kakvo samo poniženje je doživjela Babić, koja je bila ljubimica predsjednika Turske dok je bila načelnica ispred SDA. Erdogan ju je tada primio u svojoj palači i vozio u kamionu koji je Turska tada donirala našoj općini. Očito da je Erdogan saznao šta Amra Babić radi danas kao “nezavisna” gradonačelnica. Saznao je Erdogan za zloupotrebu iftara i svega ostalog što je Turska uradila za Visoko, kada je Babić bila u SDA. Saznao je Erdogan da se umjesto njegovanja dobrih odnosa sa bratskom općinom Altindag, danas njeguju odnosi sa općinama čije načelnice otvoreno podržavaju presuđene ratne zločince. Saznao je Erdogan da Amra Babić, presuđene ratne zločince i krvoloke Ratka Mladića i Radovana Karadžića naziva gospodom, a saznao je i da se Amra Babić grli i ljubi sa gradonačelnikom Šapca Nebojšom Zelenovićem, koji je osuđen zbog finansijskih mahinacija na štetu svojih građana.

Jednostavno, saznao je Erdogan da više Amra Babić ne liči na onu Amru Babić kandidata SDA, prvu pokrivenu općinsku načelnicu u Evropi, kojoj je turski predsjednik na sastanku obećao 15 miliona eura za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda u Visokom, ali zbog njenih nepromišljenih poteza, umjesto donacije građani Visokog plaćaju duplo skuplju vodu zbog kredita od 9 miliona KM.

Jasno je da i građani Visokog na oktobarskim izborima, isto kao što je i Erdogan, trebaju mahnuti Amri Babić i reći posljednje zbogom, jer Visoko mora da ide putem prosperiteta i rasterećenja stanovništva od nameta koje je Babić uvela u svom nezavisnom mandatu.

Vremena za građane Visokog više nema. A i vremena za besmislene izlete gradonačelnice je sve manje. Oktobar je blizu.

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.