Lokalne TemeNegativno Visoko(VIDEO) Propali projekat atomskog skloništa u Lukama

(VIDEO) Propali projekat atomskog skloništa u Lukama

Krajem osamdesetih godina prošlog vijeka u četvrtom bloku Naselja Luke u Visokom započeta je ambiciozna izgradnja atomskog skloništa. Na početku je sve to išlo glatko i bez problema, no ubrzo je sve stalo, a sklonište nikada nije završeno. Od tada je uvijek predstavljalo opasnost za djecu, najviše zbog armatura koje su virile, kako na zidovima tako i u unutrašnjosti. Prema mišljenjima stručnjaka, količina utrošenog betona u ovaj objekat, bila je dovoljna da se napravi minimum jedna zgrada, a po nekima možda čak i dvije.

Proteklih godina nekoliko vijećnika Gradskog vijeća (Mirela Mateša Bukva i Admir Babić) upućivali su inicijativu da se pokuša riješiti ovaj problem, odnosno da se atomsko sklonište “prepravi” u objekat sa svrhom, npr. u garaže, no iako su inicijative naišle na podršku, ništa se još uvijek nije pomaklo sa mrtve tačke.

Evo kako danas izgleda nesuđeno atomsko sklonište u Lukama:

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE