NaslovnicaLokalne TemeVIDEO / Mirza...

VIDEO / Mirza Ganić: Ko je kriv za stanje u RTV Visoko taj će krivično da odgovara

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić na 6.sjednici Gradskog vijeća poslao je jasnu poruku javnosti o tome šta misli o stanju u RTV Visoko i šta je tome prethodilo. Od toga kako je ovaj javni servis bio režimski, do toga kako ga apsolutno ne zanima ko je kriv za takvo stanje i da će istrajati u tome da krivično odgovaraju oni koji su odgovorni za sve što se dešavalo u sumnjivom procesu pretvaranja JP RTV Visoko u JU RTV Visoko, a pri čemu je proglašen stečaj u JP RTV Visoko, i sva prava oko frekvencija kao i najbolja oprema prenešena na JU RTV Visoko. U konačnici ovaj medijsko-pravni diletantizam Gradsku upravu može koštati pola miliona maraka ukoliko Grad izgubi na sudu od obespravljenih radnika koji su tada “otjerani” s posla kao nepodobni.

Ganić je posebno naglasio i da nema namjeru na bilo koji način miješati se u nedavno raspisani konkurs za popunu radnih mjesta u ovoj javnoj ustanovi, te naglasio da sve mora biti u skladu sa zakonom. Kompletno izlaganje gradonačelnika Mirze Ganića možete pogledati u videu ispod.

Podsjećamo, Gradsko vijeće je na 2.tematskoj sjednici 7.marta 2018.godine donijelo odluku o prenosu dozvola. Da li su sjećanje ili pamet prekratki, ali taj dan (i ne samo taj) su Vijeće i vijećnici bili zloupotrebljeni, jer je Rješenje od RAK-a već bilo izdato 20.februara.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.