Lokalne Teme(VIDEO) Najveća poslijeratna protestna šetnja obespravljenih radnika visočkih preduzeća

(VIDEO) Najveća poslijeratna protestna šetnja obespravljenih radnika visočkih preduzeća

Na današnji dan, 24. marta 2010. godine nezadovoljni radnici nekadašnjih visočkih privrednih giganata – KTK, Kovina, Vitex, Zvijezda… odlučili su se na veliku protestnu šetnju ulicama Visokog. Okupljanje je bilo zakazano ispred ulaza u KTK u Prijekom, odakle su radnici krenuli u šetnju i na taj način direktno iskazali svoju ogorčenost zbog nerješavanja svog statusa.

Šetnjom su željeli skrenuti pažnju javnosti i nadležnih kantonalnih i federalnih institucija na svoje probleme, koji su se prije svega odnosili na neuvezivanje radnog staža, neisplaćivanje i do 20 ličnih dohodaka radnicima, ali i na problem uplaćivanja zdravstvenog i socijalnog osiguranja.

 

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE