NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) Najve...

(VIDEO) Najveća poslijeratna protestna šetnja obespravljenih radnika visočkih preduzeća

Na današnji dan, 24. marta 2010. godine nezadovoljni radnici nekadašnjih visočkih privrednih giganata – KTK, Kovina, Vitex, Zvijezda… odlučili su se na veliku protestnu šetnju ulicama Visokog. Okupljanje je bilo zakazano ispred ulaza u KTK u Prijekom, odakle su radnici krenuli u šetnju i na taj način direktno iskazali svoju ogorčenost zbog nerješavanja svog statusa.

Šetnjom su željeli skrenuti pažnju javnosti i nadležnih kantonalnih i federalnih institucija na svoje probleme, koji su se prije svega odnosili na neuvezivanje radnog staža, neisplaćivanje i do 20 ličnih dohodaka radnicima, ali i na problem uplaćivanja zdravstvenog i socijalnog osiguranja.

 

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.