PreporukaLikeVerzija “Kuma” od sedam i pol sati premijerno na televiziji

Verzija “Kuma” od sedam i pol sati premijerno na televiziji

Maratonska verzija filma “Kum”, koja će uskoro biti emitirana na američkoj mreži HBO, zapravo je spoj dva prva nastavka kojima su dodane scene odbačene prilikom završne montaže.

Film pod nazivom “Godfather Epic” predstavljen je kao “originalna verzija”, najautentičnija i najbliža Coppolinoj zamisli, bez retuširanja i rezova na kojima su svojevremeno inzistirali producenti.

Adaptacija istoimenog romana Maria Puza, trilogija “Kum”, a posebno njezina prva dva dijela, jedan je od stupova američke, pa i svjetske historije kinematografije.

Prvi film je osvojio tri Oscara – za najbolji film, scenarij i glumca, dok je drugi nagrađen s čak šest trofeja, uključujući za najboljeg sporednog glumca Roberta de Nira.

Film “Kum” se nalazi na trećem mjestu prestižne liste najboljih filmova Američkog filmskog instituta. Ispred njega su samo “Građanin Kane” i “Casablanca”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE