PreporukaHolivudska glumica priznala da se htjela ubiti jer ju je Marlon Brando...

Holivudska glumica priznala da se htjela ubiti jer ju je Marlon Brando maltretirao

Rita Moreno je otkrila da je njena osmogodišnja veza s Marlonom Brandom bila toliko nestabilna da je jednom pokušala sebi oduzeti život zbog načina na koji je tretirao.

Glumica filma “West Side Story”, koja sada ima 90 godina, bila je u vezi s glumcem skoro deceniju nakon što su se upoznali na snimanju filma “Désirée” 1954. godine kada je imala samo 22 godine.

“Na kraju krajeva, bilo je uzbudljivo biti s Marlonom”, rekla je Moreno Jessici Chastain tokom razgovora za Variety.

“O, moj Bože, bilo je uzbudljivo. Bio je izvanredan na mnogo, mnogo načina, ali je bio loš momak”, dodala je.

Kazala je da je Brando bio “loš momak kada su žene u pitanju”. Objasnila je da bi je glumac često pokušavao lagati, ali ona je uvijek znala.

“Rekla bih: ‘Marlone, pogledaj me.’ A on bi počeo da se ceri. Mogla sam da ga čitam kao knjigu i zato me je volio i zato me je maltretirao na toliko načina”, ispričala je Moreno.

Zatim je priznala da je “pokušala da okonča svoj život pilulama u njegovoj kući”.

“Nisam razumjela da ako ubijem ovu patetičnu, tužnu, zgaženu Ritu, ostatak Rite bi također pošao sa mnom”, rekla je.

Par se ponovo sreo na snimanju filma “The Night of the Following Day” iz 1969. godine tokom kojeg Moreno tvrdi da je Brando želio obnoviti njihovu vezu. Međutim, glumica je tada bila udata za kardiologa s kojim je dijelila kćer, Fernandu.

Brando, koji je preminuo 2004. u 80. godini, imao je komplikovan lični život koji je uključivao više brakova i jedanaestoro djece.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE