Lokalne TemeUŽ "Mozaik": Posjeta Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama...

UŽ “Mozaik”: Posjeta Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Dobrinju

Povodom završetka nastavne godine, Udruženje žena “Mozaik” Visoko upriličilo je posjetu Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama u Dobrinju kod Visokog. Posjeta je realizovana u saradnji sa Vijećem učenika OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno, roditeljima, nastavnicima, menadžmentom škole, GNRC Arigatou International i GNRC Bosna i Hercegovina. Posjeta je iskorištena za volontiranje i za druženje sa 4 grupe korisnika, a rukovodilac Emir Šišić zajedno sa stručnim timom saradnika detaljno i kvalitetno je isplanirao boravak pa su svi imali priliku učiti jedni od drugih.

“Zajedno smo pravili poslastice, izrađivali predmete decoupage tehnikom, nakit. Učenici su prodajom kolača u školi obezbijedili sredstva za kupovinu prigodnih poklona za korisnike, a UŽ ”Mozaik“ Visoko je uz finansijsku podršku GNRC Arigatou International i GNRC Bosna i Hercegovina donirao didaktički materijal. Iskoristili smo priliku da razgovaramo o mogućnostima nastavaka naše saradnje i zajedničkog rada. U pratnji učenika bile su psihologinja Majida Memišević i pedagoginja Ismeta Salihspahić, uposlenice OŠ ”Musa Ćazim Ćatić” Veliko Čajno i članice UŽ ”Mozaik” Visoko”, poručeno je iz UŽ “Mozaik”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE