Lokalne Teme(FOTO) Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK organizovao...

(FOTO) Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK organizovao druženje sa novinarima

U organizaciji JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona danas je u Dnevnom centru u Dobrinju kod Visokog organizovano druženje novinara sa korisnicima Centra, sve sa ciljem da se javnost upozna sa radom ove ustanove koja pruža podršku, edukaciju i rehabilitaciju djeci i odraslima sa različitim vrstama poteškoća u razvoju.

Domaćini su bili Ernad Metaj, novoimenovani direktor JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK-a, zatim Meldina Ugarak, koorodinator svih poslovnih jedinica, kao i Emir Šišić, prvi čovjek Centra u Dobrinju.

Novinari su imali priliku obići kompletan Centar, gdje su se upoznali sa korisnicima (kojih je u visočkoj ispostavi ukupno 66), koji su im pokazali svoje vještine, talente i interese te što je posebno interesantno, pripremili ručak uz pomoć zaposlenika i volontera.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Opštine Kakanj na čelu sa načelnikom Mirnesom Bajtarevićem te Grada Visoko na čelu sa pomoćnicom gradonačelnika Amrom Omerbegović.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE