Lokalne TemeU Visokom održano unutarstranačko savjetovanje sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem

U Visokom održano unutarstranačko savjetovanje sa predsjednikom SBB-a Fahrudinom Radončićem

Članovi i simpatizeri Saveza za bolju budućnost (SBB) danas su u Kulturnom centru Altindag prisustvovali unutarstranačkom savjetovanju o aktuelnoj političkoj situaciji.

Prisutnim su se obratili:

– Prvi se obratio domaćin skupa, predsjednik GO SBB-a Visoko, te dopredsjedavajući Gradskog vijeća Visoko Vahid Ramić

– Zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak

– Ministar zdravstva Zenično-dobojskog kantona Adnan Jupić

Na samom kraju prisutnim se obratio i predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić:

Na početku svog govora  obratio se sa porukom mladim ljudima da ne napuštaju Bosnu i Hercegovinu zato što ih političari plaše ratom, također je poručio da ovo nije Japan i da ljudi nisu roboti. Rekao je kako neizmjerno cijeni podršku međunarodne zajednice i napomenuo da trebamo čuvati tu podršku. Trebamo čuvati prošlost, kulture i vjere, ali za najbolju dobrobit države moramo gledati u budućnost. Rekao je da želi društvo jednake šanse, gdje će u javnom sektoru moći raditi svi, a ne samo mamini i tatini sinovi. Na kraju je izrazio zabrinutost za nemar lidera naše države, jer dok Njemačka uvodi restrikcije zbog energetske krize, naši lideri spavaju i ponašaju se kao da smo najbogatija država. Također je pred sami kraj govora pohvalio turističku destinaciju Ravne 2 na čelu sa doktorom Semirom Osmanagićem, te rekao da to treba očuvati i da od toga može imati korist cijela država.

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE