Home Lokalne Teme Pozitivno Visoko U utrci “Land of Pyramids” prvi Slovenci Omar Al Hiasat i Peter Vinšeko

U utrci “Land of Pyramids” prvi Slovenci Omar Al Hiasat i Peter Vinšeko

0
U utrci “Land of Pyramids” prvi Slovenci Omar Al Hiasat i Peter Vinšeko

Jedna ideja, ne prevelika očekivanja, sjajna ekipa, Visoko, Ravne, nevjerovatni Visočani – mnogo sastojaka i dobili smo savršen vikend.

U organizaciji MK “Karo” u subotu je počela utrka “Land of Pyramids”, izletište Ravne bilo je Balkan u malom. Visoko su posjetili ljubitelji motocrossa i adrenalina iz Srbije, Hrvatske, Slovenije…

GSS Visoko izvještava da je sve proteklo u najboljem redu, imali su više padova, odustajanja, ali ne i velike nesreće. Organizatori su prezadovoljni, posjetioci također.

U expert klasi na cilj je stigao 31 takmičar, a ljubitelji motocrossa – iz hobby klase njih 49 uspješno je završilo takmičenje.

U visočkom takmičenju profesionalnost su pokazali Slovenci kojih je bilo i najviše u finalnoj utrci, te su zauzeli i prvih sedam pozicija sa najboljim vremenom. Prvo mjesto u expert klasi osvojio je Slovenac Omar Al Hiasat, sa svojim SHERCO 300 SF i idealnim vremenom 1:19:11.4, za njim je Peter Topić, također Slovenac, sa BETA 300 RR i vremenom 1:24:19.8, a za samo 39 sekundi poslije Topića na cilj je stigao Matej Štusaj.

Hobby klasa je bila raznovrsnija, prva Slovenija, slijedi Bosna i Hercegovina, pa Hrvatska. 1:19:11.4 trebalo je Peteru Vinšeku da sa svojim KTM 530 EXC dođe na cilj i zauzme prvo mjesto, četri minute poslije na cilj stiže Damir Hairlahović i slijedi ga Dino Mileusnić iz Hrvatske.

“Sve je počelo sa četri do pet ljudi…”, kazao nam je prvi dan Emir Huseljić, jedan od organizatora iz MK “Karo”, a sada kada je sve završilo, Visoko je dobilo projekat od preko 200 ljudi i želju da se projekat ponovi i sljedeće godine.

Visoko.co.ba čestitka pobjednicima, učesnicima, organizatorima i svima koji su doprinijeli da Visoko svijetu pošalje svoju pravu sliku, sve koje zanimaju detaljniji rezultati pročitajte OVDJE. A još slika, videa i zanimljivosti donosimo u toku sedmice.

Fotogalerija, dodjela priznanja i nagrada :

Komentari

komentara