FOTO: Srednjoškolci iz Visokog učestvovali na radionici “Bolji parlament – jača demokratija”

Veoma aktivni visočki srednjoškolci, članovi Lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (Visoko), su u subotu, 23. aprila učestovali na radionici “Bolji parlament – jača demokratija”. Radionica koju je predvodio još jedan Visočanin, student Emir Pajt, a u ime Udruženja “Damar Omladine” za cilj je imala jačanje političke svijesti mladih Visočana kako bi bolje razumjeli parlamentarnu politiku.

Na ovoj radionici srednjoškolci su imali priliku da se bolje upoznaju sa pojmovima “Komunikacija”, “Javni nastup”, “Prepoznavanje i idenfitikovanje problema”, “Aktivno biračko pravo”, a konačno pravo viđenje ovih pojmova kao i njihovu primjenu visočki srednjoškolci će imati priliku da vide za vrijeme posjeta Federalnom parlamentu BiH u toku ove godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.