U ponedjeljak promocija knjige “Kapija” u Visokom

U organizaciji Gradske biblioteke Visoko u ponedjeljak će u Kulturnom centru Altindag biti održana promocija knjige “Kapija” autorice Medihe Šehidić. Promotorica knjige će biti Aida Hadžihafizbegović, porodična savjetnica i porodična psihoterapeutkinja, dok je gošća promocije dr. Almedina Haračić, specijalista ginekologije i akušerstva. Promocija počinje u 18 sati.

“U nepreglednom broju naslova koji se bore za svoje čitaoce, pojave se i oni koji su sami po sebi potrebni! Potrebni kome? Potrebni mnogima od vas, ali možda, prije svega, potrebni autoru samom: da se suoči, proživi opet sa vremenske distance, osvijesti i bolje razumije i shvati sebe, a tek onda ispisano pokloni drugima. Takav autor, odnosno, autorica je Mediha Šehidić čiju knjigu ‘Kapija’ promoviramo za vas u ovom mjesecu borbe protiv raka, a jednakovremeno i mjesecu knjige. Za sebe autorica kaže da je osuđena na stvarnosnu prozu jer je sama sebi literarna građa i da je za nju pisanje tjeskobna sloboda, a pisanjem se ponovo morala ‘smrznuti, zgrčiti, smanjiti, sklopiti, proći kroz kosu koju sada imaš, a stresti se kao da je nemaš!’ Usudite se pročitati ‘Kapiju’ jer se Šehidić njome usudila proći ponovo kroz agoniju i gubitke koji su se na nju sručili”, poručili su iz Gradske biblioteke Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.