Lokalne TemeU okviru Socijalnog dana dvoje srednjoškolaca na radnom mjestu u Gradskoj upravi...

U okviru Socijalnog dana dvoje srednjoškolaca na radnom mjestu u Gradskoj upravi Visoko

U okviru Socijalnog dana srednjoškolaca danas su u Gradskoj upravi Visoko boravili Kanita Smolo i Salih Jamaković, srednjoškolci koji su imali priliku da jedan dan provedu radno u Službi za urbanizam, stambene, geodetske poslove i katastar nekretnina.

– Bilo nam je predivno, lijepo smo se zabavili, ali i mnogo toga naučili, upoznali se s uposlenicima koji su bili ljubazni prema nama i voljela bih ponoviti ovo iskustvo. – kazala nam je na kraju radnog dana Kanita Smolo, učenica Srednje mješovite škole Kakanj, smjer građevinski tehničar.

Socijalni dan je jedan dan u godini kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima, a novac koji zarade bude doniran u svrhe financiranja omladinskih projekata širom BiH.

– Danas smo proveli radni dan u Službi za urbanizam, stambene, geodetske poslove i katastar nekretnina. Naučili smo kako se izdaju građevinske dozvole, kako se izvodi kompletan postupak, kao i mnogo drugih stvari i veoma smo zadovoljni. Kolege na poslu su bile jako ljubazne, tako da nam se ovo iskustvo dopalo. – kazao nam je Salih Jamaković, učenik trećeg razreda Mješovite srednje škole „Hazim Šabanović“, smjer mašinski tehničar.

Zahvaljujući ovom projektu, nazvanom Socijalni dan, srednjoškolci imaju priliku da osjete klimu radnog prostora i vide kako je provesti 8 sati na radnom mjestu, te svojim angažmanom mogu pomoći sebi pri odabiru budućeg zanimanja, a kompanije ulažu u lokalnu zajednicu i mlade ljude svoje lokalne zajednice.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE