NaslovnicaLokalne Teme"Socijalni da...

“Socijalni dan 2021” i u Zavičajnom muzeju Visoko

Javna ustanova „Zavičajni muzej“ Visoko je i ove godine uzela učešće u projektu “Socijalni dan 2021” u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i obezbijedila jednodnevno volontiranje dva učenika.

U saradnji sa kustosima muzeja, u petak 15. oktobra 2021. volontirale su učenice Maria Mikić iz Franjevačke klasične gimnazije u Visokom i Dželila Avdagić iz MSŠ „Hazim Šabanović“ Visoko.

Učenice su imale mogućnost upoznati se sa načinom obavljanja muzejske djelatnosti i šta muzejska djelatnost sve podrazumijeva. Radni dan je protekao u veoma ugodnom druženju. Javna ustanova „Zavičajni muzej“ Visoko podržava projekte u kojima učestvuju kreativni mladi ljudi.

Visoko.co.ba/Zavičajni muzej Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.