Lokalne TemeSaopćenjaU nedjelju 17. novembra članovi ASuBiH lokalnog tima Visoko obilježavaju Međunarodni dan...

U nedjelju 17. novembra članovi ASuBiH lokalnog tima Visoko obilježavaju Međunarodni dan srednjoškolaca

Asocijacija srednjoškolaca u BiH 17. novembra 2019. godine organizira obilježavanje Međunarodnog dana srednjoškolaca. Ovaj dan se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste koji su održani u Pragu 17. novembra 1939. godine, gdje su studenti protestovali protiv nacističke okupacije, te su strijeljani bez prethodnog suđenja. Ove godine navršava se 80 godina od njihovog stradanja.

17. novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme. Ove godine Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini je fokus stavila na odnos profesor-učenik te je ovogodišnji slogan: “Dajte nam mogućnost da gradimo našu budućnost”.

Važno je napomenuti da će se aktivnosti ove godine, pored Visokog, održati u još 60 lokalnih zajednica u BiH. Aktivnost će se sastojati od info sata kojim će se predstaviti istorijat ovog datuma, te će javnosti biti približena važnost obilježavanja Međunarodnog dana srednjoškolaca. Nakon info sata srednjoškolci će mirnom šetnjom odati počast praškim studentima.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u državi i okupljanje istih na prostoru BiH. ASuBiH se bavi edukacijim srednjoškolaca, uključivanjem srednjoškolaca u proces donošenja odluka, radi na izmjeni, dopuni i usvajanju zakonskih i političkih rješenja vezanih za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini, zastupanjem srednjoškolaca u BiH, kao i saradnjom sa drugim organizacijama i srednjoškolcima u BiH, ali i šire.

 

Visoko.co.ba/ASuBiH LT Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE