Lokalne TemeU Medresi "Osman-ef. Redžović" počelo obilježavanje Svjetskog dana hidžaba

U Medresi “Osman-ef. Redžović” počelo obilježavanje Svjetskog dana hidžaba

Kao i prethodnih godina Medresa “Osman-ef. Redžović” značajne datume obilježava različitim sadržajima. Prvi februar se u svijetu obilježava kao Dan hidžaba, a učenice i profesorice su nizom sadržaja odlučile obilježiti ovaj dan. Tokom nastave, Vijeće učenika je svim učenicama podijelilo određene poklone sa finim porukama, a nakon nastave upriličen je centralni program u okviru kojeg posebno treba istaći dodjelu pohvala i nagrada učenicama koje su po izboru svojih kolegica iz učionice primjer drugima u odijevanju. Također, navedene učenice su nagrađene i prisustvom obilježavanju Dana hidžaba koje se prethodne noći održalo u Domu mladih na Skenderiji, u Sarajevu.

U sklopu već pomenutog programa učenice su razmijenile hedije koje su jedne drugima pripremile, recitovale su i učile ilahije, a profesorice su im program uljepšale svojim prisustvom i savjetima koje su im upućivale.

Program obilježavanja Dana hidžaba nastavljen je u četvrtak okruglim stolom na ovu temu u kojem su učestvovale uspješne žene, Bošnjakinje, koje obavljaju različite poslove a njihov život krasi mahrama.

U ponedjeljak će se u Medresi upriličiti prijem i druženje za koordinatorice Odjela za brak, porodicu i ženski aktivizam medžlisa sa kojima je Medresa na ovom polju u prethodnom periodu uspješno sarađivala, a obilježavanje Dana hidžaba zaključuje se u utorak, 7. februara, druženjem profesorica.

Visoko.co.ba/Medresa


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE