Lokalne TemeMedresa "Osman-ef. Redžović" bila domaćin međumedresanskog takmičenja

Medresa “Osman-ef. Redžović” bila domaćin međumedresanskog takmičenja

U ponedjeljak je u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini organizirano međumedresansko takmičenje iz Povijesti islama za učenike prvih razreda, a domaćin je bila Medresa “Osman-ef Redžović”. Takmičenje je svečano otvoreno u školskom amfiteatru učenjem odlomka iz Kur'ana, obraćanjem domaćina, te kratkim govorom i uputama o samom toku takmičenja mr. Seida Eminovića, šefa odjela za osnovno i srednje obrazovanje u Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Na takmičenju su učestvovala 24 učenika iz 8 medresa, a najuspješniji su bili učenici Elči Ibrahim pašine Medrese iz Travnika koji su osvojili prvo mjesto u ekipnom plasmanu. Drugo mjesto pripalo je Medresi “Osman ef. Redžović”, dok su treće mjesto osvojili učenici Behram begove medrese iz Tuzle.

U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto osvojila je Aiša Gojak, Gazi Isa begova medresa Novi Pazar, drugo mjesto dijelili su učenici Elči Ibrahim pašine medrese iz Travnika, Davud Krehmić i Ahmed Sjerotanović, dok je treće mjesto osvojila Nedžma Mašetić, također učenica Medrese iz Travnika. Nagrade najuspješnijima uručili su mr. Seid Eminović i mr. Amela Numanagić, pomoćnica direktora za nastavu Medrese.

Pod mentorstvom profesora Amela Hasandića i hafiza Zijada Dervića visočku medresu su predstavljale Edina Alihodžić, Lamija Mešinović i Sumeja Kadić, te su, kao što smo i naveli, osvojile izvanredno drugo mjesto.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE