Lokalne TemeTužno sjećanje na tragični događaj u Visokom 13. februara 1993. godine

Tužno sjećanje na tragični događaj u Visokom 13. februara 1993. godine

U utorak, 13. februara ove godine, biće obilježena 31. godišnjica od tragičnog masakra u visočkom Naselju Luke. Tada su od posljedica eksplozije granate ispaljene sa srpskih položaja iz pravca tadašnjih Čekrčića, život izgubila tri dječaka, a još nekoliko njihovih prijatelja i komšija je lakše ili teže ranjeno. Život su izgubili Kemal (Nazif) Veledar (rođen 27.05.1981. godine), Ermin (Zahid) Suljagić (rođen 09.06.1981. godine) i Emir (Erdoan) Zečević (rođen 14.11.1982. godine). Na zgradu u blizini koje se desio ovaj masakr postavljena je spomen ploča kao znak sjećanja na jedan od najtragičnijih dana u istoriji Visokog, kojeg kao takvog nikada ne smijemo zaboraviti.

Tim povodom, neformalna grupa građana poziva sve stanovnike Visokog, komšije i prijatelje da sutra u 17 sati dođu u Luke, na mjesto gdje se desio ovaj strašni zločin te da svi zajedno odaju počast stradaloj mladosti tog 13. februara 1993. godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE