NaslovnicaLokalne Teme(VIDEO) ISTOR...

(VIDEO) ISTORIJA VISOKOG: 7. april – Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu

Grad Visoko 7. april obilježava kao Dan oslobođenja u Drugom svjetskom ratu. Iako je grad oslobođen još 6. aprila 1945. godine, ulazak jedinica NOV-a u Visoko, a koji se desio 7. aprila, uzima se kao zvaničan Dan oslobođenja. U ovom videu, posvećenom upravo Danu oslobođenja, možete poslušati informacije vezane za 6. i 7. april 1945. godine, kao i dane nakon toga, a koje se nalaze u visočkim novinama “Naš život” iz aprila mjeseca 1965. godine, kao i u Ediciji naroda opštine Visoko u NOP-NOV Jugoslavije od 1941. do 1945. godine, koja je izdata u Visokom 2002. godine.

 

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.