Tragom vijećničkih pitanja, Mirnes Fatić (BPS): Šta se dešava sa spomen obilježjem u MZ Rosulje

Mirnes Fatić vijećnik BPS-a na posljednjoj održanoj sjednici OV Visoko postavio je slijedeće vijećničko pitanje:

Molim da mi dostavite informaciju u kojoj je fazi projekat šehidske spomen česme u MZ Rosulje, ko upravlja tim prostorom, i zašto gradilište nije zaštičeno, odnosno zašto prostor nije doveden u prvobitno stanje.

OBRAZLOŽENJE:

Molim da mi se detaljno obrazloži zašto je spomen česma u MZ Rosulje ostavljena na milost i nemilost da je taj prostor oko spomenika postao ruglo u gradu.
Zašto se dozvolilo izvođaču radova da ostavi onaj prostor a da nije počistio prostor oko spomenika i građevinski materijal sa parking prostora koji stoji već više od godinu dana na tom prostoru. Mjesto oko spomenika je postalo mjesto okupljanja pasa lutalica i odlagalište za smeće i prostor oko spomenika nije doveden u prvobitno stanje.

PITANJE UPUĆENO: Nadležnoj Općinskoj službi.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.