Lokalne TemeAdmir Babić: "Dosta je bilo ignorisanja i ponižavanja mještana MZ Rosulje"

Admir Babić: “Dosta je bilo ignorisanja i ponižavanja mještana MZ Rosulje”

Gradski vijećnik Admir Babić oglasio se na svom službenom Facebook profilu, izražavajući duboko razočaranje i zabrinutost zbog Inicijative za obnovu sportskog igrališta u naselju Carica u Mjesnoj Zajednici Rosulje.

Nakon više od dvije godine aktivnih napora, vijećničkih pitanja i konstantne borbe sa gradskom administracijom, Babić je objavio da je dobio “razočaravajući i neshvatljiv odgovor” na svoje vijećničko pitanje o obnovi ovog igrališta.

Admir Babić je napisao kako mu je Služba za infrastrukturu, ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Visoko odgovorila da je poništila postupak javne nabavke za izradu projektne dokumentacije za igralište i da će ponovno poduzeti aktivnosti potrebne za izradu iste.

“Ovo znači da nakon 32 mjeseca od usvajanja inicijative Gradskog vijeća, koja je zakonodavna vlast u gradu Visokom, nadležna služba nije uradila ništa osim što je poništila nešto što nije ni započelo”, kazao je za Visoko.co.ba Admir Babić.

Gradski vijećnik Babić je izrazio svoje nezadovoljstvo i ogorčenje ovim odgovorom i pozvao građane da se pridruže njegovoj borbi za obnovu igrališta u Carici.

On je rekao da je ovo sramota i uvreda za sve one koji su se zalagali za ovaj projekat, a posebno za djecu i mlade iz naselja Carica koji su zaslužili da imaju sportsko igralište i da se ne igraju na ulici strahujući za svoj život. On je također napisao da je ovo dokaz da gradska uprava ne mari za potrebe građana, već samo za svoje interese i privilegije.

On je istakao da je ovo pokazatelj da gradska uprava nema viziju ni kapacitet da riješi probleme infrastrukture i ekologije u našem gradu.

Ogorčen ovim razvojem događaja, vijećnik Babić izrazio je svoje nezadovoljstvo, nazivajući situaciju “sramotom i uvredom za sve nas koji smo se zalagali za ovaj projekat.”

Posebno je istaknuo zabrinutost za djecu i mlade iz naselja Carica koji su zaslužili sigurno sportsko igralište.

Pozvao je građane da se pridruže njegovoj borbi za obnovu igrališta te da zajednički pokažu da ovaj dio grada Visoko zaslužuje adekvatnu sportsku infrastrukturu.

Naim K. / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE