Sutra predstava “Dame biraju” u Gradskom kinu Visoko

Renomirana predstava, režisera Admira Glamočaka

1242

Predstava „Dame biraju“, u produkciji ALTTEATRA, koju je režirao Admir Glamočak, 13. maja dolazi pred visočku publiku.

Ljubitelji teatarske umjetnosti prepoznat će da je riječ o hit naslovu koji je, prije deset godina, doživio više od 70 izvođenja u BiH, ali i inozemstvu, jer se mladi ljudi u cijeloj regiji suočavaju s istim problemima i pitanjem: Je li je rješenje odlazak ili suočavanje sa stvarnošću i preuzimanje odgovornosti za svoj život?

Predstava govori o besposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, kako bi imali dobru fizičku i psihičku kondiciju. Predstava šalje snažnu poruku kako za neke veće promjene nije dovoljna samo odluka, nego i odlučnost! Često taj put, od ničega do nečega, zna biti jako težak i samo oni uporni i s jakom voljom ostvare svoj cilj.

Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca „do kraja“ na opće zadovoljstvo publike.

Predstava je dio projekta „Istrajati“, koji ALTTEATAR realizira u suradnji s partnerima „Kroz prozor Fabrika“ iz Beograda i Akademijom scenskih umjetnosti Sarajevo, uz podršku BAC-a i Fondacije za muzičku, scensku i likovnu umjetnost.

Komentari

komentara