Lokalne TemePozitivno VisokoStudenti Univerziteta u Zenici posjetili kompaniju “Vispak” u Visokom

Studenti Univerziteta u Zenici posjetili kompaniju “Vispak” u Visokom

Jučer je, u prostorijama kompanije “Vispak” u Visoko, upriličena radionica za studente Univerziteta u Zenici i tom prilikom studenti su imali priliku da slušaju predavanja o zanimljivim temama, srodnim ekonomiji i pravu, te da ono što su naučili na fakultetu primijene praktično i savladaju pojmove u praksi.

Pored predavanja menadžera Nine Bijedić-Mujanović, Sanide Burić, Dženite Ganić, Zerine Muco i Armina Hodžića, studentima je omogućena i posjeta proizvodnji, te svim sektorima unutar ove kompanije.

„Kao studentica Ekonomskog fakulteta u Zenici, moram istaći da je ova posjeta proizvodnoj kompaniji važna za usavršavanje mojih praktičnih znanja i kompetencija, cjelokupna današnja predavanja i rad sa uposlenima mi je pomogao da shvatim koliko su moje ideje i očekivanja kada je u pitanju, konkretno, posao brand menadžera realistična. Ovakav vid aktivnosti od strane kompanije i studenata daje mogućnost uspostavljanje kontakta studenata i poslodavaca, te pomaže da cjelokupna bh. ekonomija ide ka nekoj boljoj budućnosti. Moram istaknuti da su uposleni odgovarali konkretno i jasno na sva pitanja, te mi je to pomoglo da iskristališem cjelokupno viđenje općenito pirvatnog sektora, konkretno komapnije “Vispk”. Pozitivno sam iznenađena otvorenim pristupom uposlenih, te mogućnostima napredovanja mladih osoba kroz ovu kompaniju. Na kraju cjelodnevnog angažmana, imali smo posjetu piramidama u Visokom, čime je kompanija “Vispak” dokazala da je nemoguće da bilo koji svjetski brand stane rame uz rame domaćoj kompaniji kada je u pitanju društvena odgovornost i briga o Bosni i Hercegovini.“ –  izjavila je Alma Bajramović, studentica master studija Ekonomskog fakulteta u Zenici

„Moram reći prije svega da sam pozitivno iznenađen aktivnim sudjelovanjem studenata na današnjim radionicama, te njihovim razmišljanjem kada je u pitanju cjelokupna bh. ekonomija i važnost kupovine domaćih proizvoda. Nažalost, situacija je takva da studenti nemaju priliku da primjene naučeno u praksi, ali kompanija “Vispak” u svakom trenutku može ponuditi taj vid praktičnog iskustva našim studentima. Prilikom cjelodnevnog druženja, dobili smo, zaista, samo lijepe komentare kada je u pitanju ovaj vid naše saradnje. Mladi su pokretači svi promjena, pa tako  kompanija “Vispak” vjeruje u bolju budućnost Bosne i Hercegovine i proaktivno djelovanje naših mladih .“ –  izjavio je direktor marketing sektora Armin Hodzić

Nakon povratka u Zenicu, studenti će nastaviti saradnju sa ovom kompanijom te će zajedno raditi na društveno značajnim projektima u narednom periodu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE