ZanimljivostiStigla je nova serija preklopnih telefona Samsunga: Flip i Fold 5 tanji,...

Stigla je nova serija preklopnih telefona Samsunga: Flip i Fold 5 tanji, lakši i s većim ekranom

Kompanija Samsung danas je predstavila novitete iz pete serije preklopnih pametnih telefona koji su tanji, lakši i poboljšani u odnosu na svoje prethodnike.

Na svjetskoj prezentaciji u Seulu kompanija Samsung danas je predstavila petu seriju Flip i Fold preklopnih pametnih telefona, Galaxy Watch 6 seriju te Galaxy Tab S9 seriju, a portal Klix.ba vam donosi detalje najnovijih uređaja koji će uskoro biti dostupni za prodaju.

Flip serija ponovo je usmjerena ka svakodnevnim korisnicima koji žele upotpuniti svoj život malim, a pametnim i dovoljno jakim uređajem, ali ovaj put dolazi s većim ekranom na vanjskoj strani uređaja, dosta je tanji, lakši i ugodniji za svakodnevno korištenje.

“Samsung svojim preklopnim uređajima donosi revoluciju u mobilnu industriju postavljajući standarde i kontinuirano poboljšavajući iskustvo. Sve više ljudi svakodnevno bira naše preklopne uređaje jer pružaju ono iskustvo koje žele, a koje ne mogu dobiti na nekom drugom uređaju. Galaxy Z Flip5 i Galaxy Z Fold5 najnoviji su uređaji koji dokazuju našu predanost zadovoljavanju potreba naših korisnika uz pomoć inovativne tehnologije”, izjavio je TM Roh, predsjednik i rukovodilac MX (Mobile eXperience) Business sektora, Samsung Electronics.

Novi Flip na vanjskoj strani ispod kamera, gdje se nalazi mali displej, sada dolazi sa 3,4 inčnim ekranom te je tanji za 2 milimetra čime je nestao otvor u unutrašnjosti uređaja kada je zatvoren. Dolazi u četiri boje i to grafitnoj, krema i lavanda, kao i posebna mint boja.

Prednji ekran je najveći novitet Flip 5 serije Galaxy-a te nudi brojne mogućnosti s widgetima na ekranu, kontrole postavki uređaja, pristupa podacima, ali i boljem prikazu onoga što kamera vidi prilikom fotografisanja dok je uređaj zatvoren.

Kada smo već kod kamera, široka je 12 megapiksela, a isto toliko je i ultraširoka kamera sa super čistim sočivima, poboljšanim AI sistemom za fotografisanje u noći, portretnim modom i mogućnošću fotografisanja savršenog selfija.

Bez mnogo napretka, ali s vidljivim promjenama, dolazi nam i Galaxy Fold 5 pametni preklopni telefon iz Samsunga koji uz novu tehnologiju, kao i Flip, dolazi tanji za 2,4 milimetra i kao preklopljen izgleda savršeno. Unutrašnji displej je 7,6 inča, a softverskom nadogradnjom interfejsa sada je moguće imati do 12 aplikacija pokrenutih u isto vrijeme u taskbaru za lakše korištenje uređaja i praćenje svih dešavanja.

Najviše promjena je upravo u samom interfejsu pa je olakšano korištenje brojnih aplikacija dok je uređaj otvoren ili zatvoren, u horizontalnom ili vertikalnom modu rada, a poseban novitet je Flex Mode panel koji najbolje funkcioniše na Youtube i Netflix aplikacijama.

Samsung je kazao da je novi Flip 5 pametni telefon mnogo liči PC-u, ali u džepu, s obzirom na to da ga pokreće Snapdragon 8 Gen2 procesor koji omogućuje nevjerovatne performanse gaminga, a dolazi i s 38 posto većim sistemom hlađenja nego je to bilo kod prethodne serije.

Watch 6 usmjeren je povećanom broju aktivnosti korisnika i praćenju zdravih životnih navika, kao i lakšem pristupu funkcijama mobilnog telefona. Galaxy Tab S9 dolazi u tri izdanja i to standardnom, S9+ i S9 Ultra verziji kao najjačoj po karakteristikama.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE