Lokalni izboriSead Sejdić (SDP): I mi smo dio Visokog!

Sead Sejdić (SDP): I mi smo dio Visokog!

Šteta što se nekih ljudi koji su dio naše zajednice sjetimo samo od praznika do praznika, od datuma do datuma. Ali dobro je barem počinjati od toga.

Danas je Međunarodni dan romskog jezika. Romi su nacionalna manjina koja nažalost i dalje nailazi na nerazumijevanje, ograničavanje, pa se čak ni velike odluke i sudske presude u našu korist ne poštuju.

Ali, kao i svaki drugi narod, želimo očuvati našu posebnost, našu kulturu i jezik je samo jedan, ali značajan dio nas. Bivše države nema, ali bratstva i jedinstva, slobode i solidarnosti mora biti! Sve ostalo je diskriminacija, barem prema nekome. Danas su to Romi, sutra je neko drugi.

Naša zajednica, naše Visoko mora raditi za sve oni koji čine tu zajednicu. U Visokom smo možda i najbrojnija manjina, i još je dug put do prave jednakosti.

Na ovaj Dan romskog jezika podsjetimo se kako je šareno i raznoliko naše društvo!

Uvijek ću ponavljati isti pozdrav, koji istinski poziva na jednakost svih nas: smrt fašizmu, sloboda narodu!

 

Visoko.co.ba/SDP Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE