BiHLokalni izbori 2024Saznajemo // SDP Visoko zagovara zajedničkog kandidata gradonačelnika

Saznajemo // SDP Visoko zagovara zajedničkog kandidata gradonačelnika

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Gradskom odboru SDP Visoko, ova stranka vodi intenzivne pregovore s drugim političkim strankama u vezi kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani 06.10.2024. godine. To bi značilo da će se u Visokom voditi gradonačelnička trka 1 na 1 između aktuelnog gradonačelnika i kandidata tih stranaka. Gradski odbor SDP-a u Visokom još nije odlučio ko će biti nosilac liste, međutim to će gotovo sigurno biti neko od aktuelnih vijećnika.

Podsjećamo, SDP je na proteklim izborima 2020.godine u Visokom osvojio ukupno 1368 glasova što je bilo dovoljno za dva mandata u Gradskom vijeću Visoko koji su pripali Belminu Zukanu sa 539 glasova i Admiru Babiću sa 267 glasova. Zukanovim odlaskom u Parlament FBiH je u GV ušla Dženeta Uzunalić – Semić sa 258 glasova. U međuvremenu je ovoj stranci pristupio i Tarik Halilović koji je na listi Platforme za progres osvojio 379 glasova.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE