SDA održala centralni predizborni skup u Visokom: Snaga naroda vodit će nas do izborne pobjede i uspješne BiH

U prepunoj sali Kulturnog centra “Altindag” u Visokom Općinska organizacija Stranke demokratske akcije (SDA) Visoko održala je veličanstven predizborni skup, uoči Općih izbora u BiH koji nam predstoje ovog vikenda.

Pred više stotina građana i simpatizera ove stranke, koji su se večeras okupili u Visokom, kandidati SDA poslali su snažne poruke kojima su građanima i svojim biračima poručili kako će njihov cilj nakon konačne izborne pobjede biti uspješna, perspektivna BiH, koju će razvijati mladi i uspješni kadrovi SDA u vlasti.

SDA kandidat za Predsjedništvo BiH Šefik Džaferović u Visokom

Na samom početku predizbornog skupa prisutnima se obratio kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefik Džaferović, koji je imao posebne poruke za Visočane. Istaknuvši kako će njegov cilj uvijek biti narod, prosperitet, razvoj BiH i stabilna, cjelovita, suverena država u kojoj će se poštovati jedinstvo različitosti poručio je kako vjeruje u izbornu pobjedu i kako očekuje veliku podršku iz našeg grada.

Nakon njegovog govora gostima su predstavljeni visočki kandidati za predstojeće izbore, prvenstveno oni za Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona, među kojima se nalaze: Emir Džafić (35), Emina Jusić (26), Kemal Mušinbegović (17), te Mirela Mateša-Bukva (8). Zajedno s njima predstavljeno je svih 40 kandidata SDA za Skupštinu ZDK-a, koji će na predstojećim izborima tražiti povjerenje naroda.

Kandidati OO SDA Visoko za Skupštinu ZDK-a

U ime kandidata za ovaj nivo vlasti građanima se obratila Mirela Mateša-Bukva, istaknuvši kako će njene kolege i ona u miru braniti ono što su u ratu branili njihovi očevi, članovi porodice, prijatelji, sugrađani.

Također, prisutnima se obratio i nositelj liste za Skupštinu ZDK-a i aktuelni ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ZDK-a Himzo Smajić. Po završetku njegovog govora predstavljeni su i kandidati za više nivoe vlasti koji dolaze iz Visokog, a riječ je o kandidatkinji za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH Mersihi Sarać (9) i kandidatu za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i predsjedniku OO SDA Visoko Mirzi Ganiću (3).

Visočki kandidati za Parlament FBiH: Mirza Ganić (lijevo) i Mersiha Sarać (desno)

U snažnom obraćanju građanima Mirza Ganić je istaknuo kako čvrsto vjeruje u pobjedu SDA na predstojećim izborima, kako je vrijeme da mladi kadrovi dobiju priliku, te je kandidatima drugih partija oštro poručio kako se ne mogu nadati pobjedi ukoliko budu svoje kampanje gradili na degradiranju kandidata SDA. Također, pozvao je građane da u što većem broju izađu na izbore i podrže SDA na predstojećim izborima u nedjelju.

Zanimljivo je da su pored visočkih kandidata predstavljeni i ostali kandidati za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, a gosti visočke SDA bili su i aktuelni direktor BH Telecoma i nositelj liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH u izbornoj jedinici 6 Mirsad Zaimović, aktuelni zastupnik SDA i kandidat za Predstavnički dom PS BiH Šemsudin Mehmedović, kao i aktuelni premijer ZDK-a i nositelj liste za federalni parlament Miralem Galijašević.

Svojim govorima Zaimović i Galijašević zatvorili su centralni predizborni skup SDA u Visokom, a kompletnu atmosferu sa večerašnjeg skupa pogledajte u velikoj fotogaleriji na našoj Facebook stranici, kao i u kraćoj fotogaleriji u nastavku:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.