BiHLokalni izbori 2024Saznajemo // GO DF Visoko neće imati kandidata za gradonačelnika

Saznajemo // GO DF Visoko neće imati kandidata za gradonačelnika

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Gradskom odboru Demokratske fronte Visoko ova stranka na predstojećeim lokalnim izborima koji će biti održani 06.10.2024.godine neće imati svog kandidata za gradonačelnika. Aktuelno Povjereništvo DF-a u Visokom također se još nije odlučilo ko će biti nosilac liste.

Podsjećamo, Demokratska fronta na proteklim izborima 2020.godine u Visokom osvojila je ukupno 632 glasa što je bilo dovoljno za jedan mandat u Gradskom vijeću Visoko koji je pripao Nedžadu Mehmedagiću sa 263 osvojena pojedinačna glasa. U međuvremenu svašta se dešavalo u ovoj stranci na lokalnom nivou, pa je tako danas sticajem okolnosti u Gradskom vijeću zastupljena sa tri vijećnika, jer su u međuvremenu Bajro Fejzić (aktuelni povjerenik) i Kemal Kardaš pristupili ovoj stranci.

Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE