NaslovnicaLokalne TemeSanacija puta...

Sanacija puta Donje Moštre – Porječani u završnoj fazi, riješen dugogodišnji problem raskrsnice u Moštru

Radovi na sanaciji puta od Donjeg Moštra do željezničke pruge u Porječanima ulaze u posljednju fazu, a nakon pripreme terena, skidanja asfalta, postavljanja odvodnje i polaganja cijevi, preostalo je asfaltiranje ove dionice za koju je izdvojeno 300.000 KM.

Ono što je izuzetno važno za sve koji koriste ovu dionicu puta jeste da je u sklopu sanacije urađeno i proširenje puta na kritičnom dijelu u Donjem Moštru, na mjestu skretanja prema Porječanima, gdje je do sada zbog betonske ograde bila bitno ograničena vidljivost prilikom skretanja vozila na pomenutom mjestu. U dogovoru sa vlasnikom srušena je ranija betonska ograda i pomjerena unutar vlasničke parcele za jedan metar, a na ovaj način i sama raskrsnica je „otvorena“ te će se od sada mnogo sigurnije moći uključiti na ovoj raskrsnici.

Također, sanacija i asfaltiranje puta je iskorišteno i za polaganje plinskih cijevi i instalacija, pa je tako plinska infrastruktura proširena i prema Porječanima.

Nakon obavljenih radova u narednih nekoliko dana trebalo bi uslijediti i samo asfaltiranje, nakon čega će dionica puta Donje Moštre – Željeznička pruga Porječani postati otvorena za saobraćaj.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.