Lokalne TemeGradonačelnik Ganić na prezentaciji izvršenih radova deminiranja u naselju Lisovo

Gradonačelnik Ganić na prezentaciji izvršenih radova deminiranja u naselju Lisovo

 

Danas je u MZ Radovlje u naselju Lisovo izvršena prezentacija urađenih poslova čiščenja i deminiranja sumnjive površine kojoj su prisustvovali predstavnici ITF-a, BH MAC-a, ambasade SAD-a kao donatora navedenog projekta, te gradonačelnik Visokog Mirza Ganić sa saradnicima.

– Grad Visoko ima 7,4% sumnjive površine koja je kontaminirana minama i spada u red ugroženijih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. U prošloj godini kroz program deminiranja pod nazivom MSP „Vlajčići“ deminirane su površine koje se nalaze u neposrednoj blizini naselja Zbilje, Plješevica, Prijeko, Čekrečije, Buci, Stuparići, Dvor, Slatina i Čifluk. Ove godine je završeno deminiranje površina u naselju Lisovo, a dogovorena je saradnja i nastavak deminiranja u MZ Kralupi na potezu između naselja Čifluk i Ratkovaci. Značaj ovih projekata ogleda se u činjenici da realizacija istih štiti živote i tijela naših građana, povećava iskorištenost zemljišta i stvara uslove za povratak naših građana na svoja ognjišta. Ovo je i prilika da se iskreno zahvalimo Američkoj ambasadi na finansijskoj podršci, jer su finansirali cca 90% projekata deminiranja na području našeg grada i time značajno doprinijeli povećanju sigurnosti naših građana – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE