NaslovnicaLokalne TemePotpisan ugov...

Potpisan ugovor o transferu sredstava za utopljavanje zgrada kolektivnog stanovanja

U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića danas je potpisan ugovor kojim je Grad Visoko obezbijedio sredstva u iznosu od 95.000 KM kao transfer za utopljavanje zgrada kolektivnog stanovanja putem upravitelja JKP „Visoko“. U pitanju je Program ulaganja sredstava iz Fonda za zaštitu okoline ZDK na području grada Visoko, a u čiju realizaciju su uključeni Grad Visoko i JKP „Visoko“ u čije ime je ugovor potpisao direktor Almir Hadžialić.

– Grad Visoko je obezbijedio pomenuta sredstva koja su prebačena na JKP „Visoko“ a koja će putem službe upraviteljstva biti namijenjena za utopljavanje zgrada kolektivnog stanovanja. U narednom periodu će biti raspisan i javni poziv za zgrade kolektivnog stanovanja da se uključe u realizaciju projekta utopljavanja, a uz sredstva koja smo obezbijedili utopljavanje će se realizovati u omjeru od 60% koliko obezbjeđuju stanari, dok ćemo mi projekte sufinansirati sa iznosom do 40%. – kazao je gradonačelnik Ganić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.