Rekordan broj takmičara i ekipa na Teqvoly turniru u Mostaru, promovirani novi pobjednici

246

Protekle subote je sjajnom manifestacijom ispred shopping centra PLAZA u Mostaru nastavljena ljetna turneja “Mozzart Teqvoly Summer Tour 2022”, a poslije još jednog istinskog sportskog spektakla koji je privukao veliki broj navijača i prolaznika, poznati su i novi pobjednici.

Nakon godinu i po dana, koliko su sportovi na Teq stolovima prisutni na bosanskohercegovačkoj sportskoj sceni, u Mostaru je u subotu priređeno rekordno takmičenje po brojnosti igrača, a čak 18 ekipa učestvovalo je na drugoj po redu manifestaciji u sklopu ljetne turneje.

Na platou ispred shopping centra PLAZA u Mostaru najbrže rastući sport na svijetu još jednom je pokazao koliko može biti atraktivan i koliko uzbuđenja može donijeti ova jedinstvena igra.

Turnir je počeo u 17 sati, a nakon velikog nadmetanja, borbe i sjajne igre, pobjedu su odnijeli Rijad Begić i Tamara Ćešić koji su u finalu bili bolji od Mirze Mašića i Elme Karabegović. Pobjednici prve etape u Trebinju – Sejdin Mustafić i Amna Mušija, osvojili su treće mjesto.

Da trud ne bude uzaludan, pobrinuli su se Monri Payments by Payten i BH Telecom te prvo mjesto nagradili sa 500 KM, drugo sa 300 KM, a treće sa 200 KM. Uz to, drugoplasirani su dobili dva vaučera u BAUER centru za regeneraciju tijela, dok su trećeplasirani dobili vaučer za besplatan vikend u hotelu Carpe Diem u Mostaru.

Za glavnu nagradu u velikom finalu i na završnom turniru u Sarajevu pobrinuli su se Vas Tour Bosnia and Hercegovina i Turistička zajednica Kantona Sarajevo koji su za pobjednike osigurali sedmodnevni All inclusive boravak u Albaniji.

Na turniru su i ovaj put učestvovali igrači iz brojnih bh. gradova, a sama činjenica da je zabilježen rekordan broj igrača i ekipa govori da je Teqvoly iz turnira u turnir sve popularniji i da među igračima vlada veliko interesovanje za učešće u jednoj ovakvoj sportskoj priči.

Kotizacija za učešće je iznosila 20 KM, a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe i proslijeđen je organizaciji Pomozi.ba.

Organizatori iz ACAR Eventsa posebno su se zahvalili domaćinima u Mostaru jer su, kako kažu, prepoznali promociju jedne nove sportske kulture, kao i sponzorima bez kojih bi bilo teško sprovesti ideju u djelo.

– Posebno smo sretni jer je u Mostaru prijavljen rekordan broj ekipa, računajući sve turnire koje smo organizovali u proteklih godinu i po dana. Radujemo se i ponosni smo što bh. sportska publika prepoznaje Teq sportove kao novu paradigmu, a nama sada slijedi organizacija još tri turnira u tri bh. grada te u četiri općine u Kantonu Sarajevo, nakon čega će kulminacija ovogodišnje turneje biti u velikom finalu u Sarajevu za posljednju noć Sarajevo Film Festivala – poručio je Adni Challenger, izvršni direktor ACAR Events.

Nakon Mostara, slijede događaji u Banjoj Luci (23. juli), zatim u Kaknju (31. juli), te četiri općine u Kantonu Sarajevo – 6. augusta Općina Novi grad (Centar Safet Zajko), 10. augusta Općina Vogošća (plato ispred KSC Centra) i 13. augusta Vilsonovo šetalište. Veliko finale zakazano je za 19. august u glavnom gradu naše države i to za posljednju noć Sarajevo Film Festivala na platou ispred BBI centra.