NaslovnicaZDKTim INZ-a u k...

Tim INZ-a u kampu izviđača na Boračkom jezeru

Tim Službe za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) Zenica boravio je proteklih dana u kampu Izviđača na Boračkom jezeru kod Konjica.

Kroz već dogovoreni protokol posjete, održano je niz edukativnih radionica, o očuvanju oralnog zdravlja, štetnosti konzumacije nargile i duhana, kao i pružanju prve pomoći u raznim situacijama.

Takođe, mladi izviđači su mogli da testiraju svoj vid, te provjere ispravnost otiska stopala na posebnom uređaju – podoskopu. Aktivnosti su provedene u cilju promocije zdravlja djece uzrasta od sedam do 14 godina, te će, kako navode iz INZ-a, biti nastavljen.

Podsjećamo, preglede lokomotornog sistema, vida, sluha, kao i radionice o pružanju interventne pomoći, štetnosti duhana i nargila, kao i očuvanju oralnog zdravlja, timovi ove službe INZ-a tokom školske godine kontinuirano provode u svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, te na fakultetima u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK), odnosno više od 250 objekata u svim općinama i gradovima ovog kantona.

INZ / Visoko.co.ba

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.