BiHRadnici Ginexa ne odustaju, provest će noć pred zgradom uprave

Radnici Ginexa ne odustaju, provest će noć pred zgradom uprave

Radnici Ginexa dočekali su noć pred zgradom uprave kompanije, u kojoj se i dalje nalaze članovi Nadzornog odbora ovog privrednog društva, kojima ne dozvoljavaju izlazak, nakon odluke o smjeni rukovodstva na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo.

Odluku koju je danas potvrdila i Vlada FBiH dočekali su burnim reakcijama, a od Nadzornog odbora i dalje zahtijevaju povlačenje odluke, a u suprotnom prijete potpunom blokadom grada.

Podršku uposlenicima ovog privrednog giganta daju i građani Goražda koji su i večeras stigli u krug preduzeća.

Vlada Federacije BiH je danas na hitnoj, telefonskoj sjednici, donijela odluku kojom daje prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva UNIS “GINEX” d.d. Goražde za donošenje odluke o razrješenju dužnosti članova Uprave togprivrednog društva, prije isteka mandata na koji su imenovani, i to direktora društva Munevere Fočo, izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove Admina Pešteka i izvršnog direktora za proizvodnju Hasana Tafru.

Donesena je i odluka kojom se daje prethodna saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva UNIS “GINEX” d.d. Goražde za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave tog privrednog društva, do okončanja konkursne procedure, a najduže na vremenski period do dvanaest mjeseci, i to Hasana Tafre za vršioca dužnosti direktora društva, Admina Pešteka za vršioca dužnosti izvršnog direktora za ekonomiku, marketing i komercijalne poslove i Hajdara Drlje za vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju.

Protesti radnika Ginexa traju od popodnevnih sati kada je i obustavljena proizvodnja, a poručuju da neće odustati te da su spremni provesti noć pred zgradom uprave Ginexa.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE