NaslovnicaBiHNadzorni odbo...

Nadzorni odbor Ginexa odgodio postupanje prema odluci Vlade FBiH

Nadzorni odbor kompanije UNIS Ginex večeras je izdao obavijest da se odgađa postupanje prema današnjoj odluci Vlade FBiH o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru za donošenje odluke o razrješenju dužnosti članova uprave Društva, dok se ne obave razgovori sa sindikatom i Federalnim ministarstvom energije, rudarstva i industrije, a s ciljem postizanja kompromisa.

Takođe, iz istog razloga, odgođeno je i postupanje prema odluci Vlade FBiH za davanje prethodne saglasnosti Nadzornom odboru privrednog društva UNIS Ginex, za imenovanje vršilaca dužnosti članova Uprave društva, koja je takođe donesena na današnjoj sjednici.

U obavijesti koju je radnicima saopćila direktorica Munevera Fočo, navedeno je da se razgovori očekuju krajem sljedeće sedmice.

Radnici koji i dalje protestuju u krugu kompanije pozdravili su ovaj potez, ali ne odustaju od zahtjeva za poništenje odluke o smjeni uprave na čelu sa direktoricom Muneverom Fočo.

Članovi Nadzornog odbora su uz intervenciju obezbjeđenja, večeras kasno uspjeli napustiti zgradu uprave.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.