BiHUzrok eksplozije u kompaniji Ginex najvjerovatnije vremenske promjene

Uzrok eksplozije u kompaniji Ginex najvjerovatnije vremenske promjene

Uzrok eksplozije u kompaniji Ginex koja se dogodila jučer u objektu sušionice eksploziva, najvjerovatnije su vremenske promjene – potvrdio je glavni kantonalni tužilac Mirsad Bilajac, nakon okončanja uviđaja.

U tzv. tehnološkoj eksploziji u potpunosti je uništen podzemni objekat sušionice, na kojem je pričinjena velika materijalna šteta, a s obzirom da je bio neradni dan, na sreću nije bilo ljudskih žrtava.

– Uviđaj su obavili istražitelji Sektora krimininalističke policije MUP-a BPK, pod nadzorom Tužilaštva BPK-a. Prema izvještaju istražitelja, do eksplozije je najvjerovatnije došlo usljed vremenskih promjena, s obzirom da se u sušionici nalazio osjetljiv materijal. Objekat je propisno smješten i ukopan kako u slučaju eksplozije ne bi ugrozio druge objekte. Nema elemenata krivičnog djela, uređaj za održavanje temperature je bio ispravan, a pričinjena je velika materijalna šteta. Srećom, u blizini objekta nije bilo nikoga s obzirom da je bio neradni dan – pojasnio je Bilajac.

Jaka eksplozija u kompaniji Ginex, jučer je uznemirila građane Goražda, a u krugu od 100 metara pričinjena je manja šteta i na susjednim objektima u ovoj kompaniji.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE