BiHPolitikaPropalo imenovanje novog direktora KCUS-a potvrđujeda Trojka nema kapacitet niti program da...

Propalo imenovanje novog direktora KCUS-a potvrđujeda Trojka nema kapacitet niti program da vodi državu

Slučaj sa propalim imenovanjem novog direktora Kliničkogcentra Univerziteta u Sarajevu pokazuje da aktuelna koalicijaTrojka nema unutrašnji kapacitet niti kredibilitet da funkcionalno i efikasno vodi državne poslove, navodi strankaNaprijed“.

Ako nisu u stanju da ispoštuju unutrašnji dogovor, kako će bitiu stanju da izvuku državu iz problema i nestabilnosti.Poredtoga, na ovaj način ruše kredibilitet i ustanove ali i čestitihkadrova kao što je dr Ismet Gavrankapetanović.

To je neozbiljno i veoma štetno po zajednicu.

Blokada imenovanja novog direktora samo potvrđuje da odnosi u koaliciji nisu utemeljeni na programu i da nije riječ o programskoj koaliciji, o čemu su od samog početka govorililideri Trojke. Ovaj slučaj pokazuje da Trojkom upravljajuinteresne grupe, koje se dogovaraju i sukobljavaju u skladu sanjihovim interesima, a ne interesima građana. Smatramo da upravljanje javnim institucijama, posebno zdravstvenim morabiti prepušteno struci, a ne političkim prepucavanjimanavode iz ove stranke.

StrankaNaprijedpoziva građane da i ovaj događaj shvatekao poruku da su potrebne nove politike, lišene trulihkompromisa na račun države spremne da relevantno i stručnovode i unapređuju institucije ove države.

Međusobne optužbe i izdaje unutar koalicije pokazuju da ovakav način, sa ovakvim akterima, neće uspostaviti snažanprobosanski blok koji će pokrenuti državuNaprijed“, nego ćese zadržati u tami interesno-nepotističkih i familijarno-zemljačkih odnosa u kojima se gleda samo vlastiti, a ne općiinteresnavode iz ove stranke.  

PRESS stranke NAPRIJED!

1


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE