BiHLokalni izbori 2024Saznajemo // Doc.dr. Elvedin Šabanović kandidat za gradonačelnika Visokog, a nosilac liste...

Saznajemo // Doc.dr. Elvedin Šabanović kandidat za gradonačelnika Visokog, a nosilac liste dip.ing.građ.Tarik Smajić ispred pokreta NAPRIJED!

Danas je posljednji rok za predaju kandidatskih listi, do 16:00 sati.

Iako su ranije prognoze sugerisale da će politička scena u Visokom ostati manje više ista, ne zato što je situacija dobra, već zbog nedostatka hrabrosti da se ponudi nešto novo, kako saznaje Visoko.co.ba, u Visokom bi ipak mogli biti zanimljivi izbori s obzirom na to da su se do sada već pojavila četiri kandidata za gradonačelnika.

Ranije smo izvještavali o strankama koje već duže vrijeme djeluju u Visokom, ali novi pokret NAPRIJED! prošao je gotovo neopaženo.

Prema našim informacijama, ovaj pokret izlazi na izbore u Visokom s kandidatom za gradonačelnika, doc.dr. Elvedinom Šabanovićem, te nosiocem liste za Gradsko vijeće, dipl. ing.građ.Tarikom Smajićem.

Osnivač pokreta NAPRIJED!, Šemsudin Mehmedović dolazi iz našeg kantona i trenutno je zastupnik u državnom parlamentu, a to nam sugerira da će u Visokom biti interesantna predizborna kampanja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE